Mbahet takimi i radhës i Këshillit për Zbatimin e Strategjisë Qeveritare për Bashkëpunim me Shoqërinë Civile 2013-2017

Me 27 Prill, 2017 u mbajt takimi i radhës i Këshillit për Zbatimin e Strategjisë Qeveritare për Bashkëpunim me shoqërinë civile 2013-2017. Gjatë takimit të Këshillit u diskutuan të arriturat dhe sfidat rreth zbatimit të kësaj Strategjie.

U vlërsua pozitivisht fillimi i zbatimit të Rregullores për Standardet Minimale për Procesin e konsultimit publik, funksionalizimi i Platformës Online për konsultimin publik. Trajnimet për zyrtar të qeverisë po ashtu edhe nga ana e shoqërisë civile janë duke vazhduar.

U kërkua që të ketë monitorim me cilësorë i zbatimit të rregullorës, pasi që ka ende institucione te cilet nuk i publikojnë raportet e konsultimit publik .

Rregullorja mbi kriteret, standardet dhe procedurat e financimit publik te OJQ-ve është ende në fazën e konsultimeve publike. Anëtarët e Këshillit nga shoqëria civile kërkuan që të mbahen edhe nje seri e konsultimeve nëpër komuna për këtë rregullore

Krijimi i një Sistemi të kontraktimit të shërbimeve publike për organizatat e shoqërisë civile, si dhe përcaktimi i modelit të vullnetarizmit, ende mbeten sfidë. Në këto dy objektiva u kërkua të ketë një fokus më të madh gjatë vitit 2017. Gjatë këtij viti pritet të hartohet Strategjia e re.

<< Kthehu mbrapa
 • MATRICA E MONITORIMIT

  Për të vizituar matricën e monitorimit të CiviKos për Strategjinë Qeveritare për Bashkëpunim me Shoqërinë Civile klikoni tek MATRICA

  Matrica
 • Shpalljet

  24 Nëntor 2016

  Orari i konsultimeve të Zyrës së BE-së në Kosovë me shoqërinë civile në lidhje me ciklin e nënkomitetit të MSA-së 2016/2017

  Shkarko dokumentin Shiko të gjitha »
 • Antarësohu